Vyhlásenie k voľbám do VÚC – Prijaté na I. zasadnutí Republikovej rady SMK

ota450 www.ipolitika.sk

Republiková rada Strany maďarskej komunity považuje za jednu z najdôležitejších politických  udalostí v tomto roku jesenné voľby do vyšších územných celkov. Pre maďarskú komunitu na Slovensku sú tieto voľby zásadným záujmom. Veď VÚC-ky majú dôležité právomoci či už v rozvoji infraštruktúry, v sociálnej a zdravotnej starostlivosti, alebo v oblasti kultúry a školstva.

V záujme zabezpečenia silného a účinného zastúpenia v župných samosprávach vyhľadávame možnosti spolupráce s inými stranami, predovšetkým so stranou Most-Híd. Začali sa vecné rokovania, na viacerých miestach dochádza k dohode. Naším cieľom je, aby sa v každej župe a v každom okrese zrodila taká dohoda, ktorej dôsledkom by bolo čo najviac maďarských poslancov v zastupiteľstvách vyšších územných celkov. Preto sme pripravení na našej kandidátke navrhovať aj nezávislé, mimoparlamentné osoby.

zdroj: mkp.sk