Stanovisko predsedu vlády SR R. Fica k nešťastiu pri Kurimanoch

Predseda vlády SR Robert Fico vyjadruje hlbokú sústrasť pozostalým obetí, ktoré zahynuli pri zrútení diaľničného mosta v katastri obce Kurimany. Požaduje dôsledné vyšetrenie príčin tejto tragédie. Od ministra vnútra SR Roberta Kaliňáka dostáva pravidelné informácie o stave vyšetrovania. Predseda vlády chce zároveň oceniť profesionalitu a nasadenie všetkých zložiek, ktoré sa podieľali na záchranarských prácach a svojím prístupom zmiernili následky tohto nešťastia.
V rámci pracovno-právnych predpisov očakávame veľkorysý prístup stavebných spoločností pri odškodňovaní pozostalých po obetiach nešťastia pri Kurimanoch. Ak sa tak nestane, vláda SR je pripravená využiť mimoriadne možnosti podobne ako to urobila pri tragédiách vo VOP Nováky či banských nešťastiach.

zdroj: strana-smer.sk