Vyhlásenie SNS k 80. výročiu Zvolenského manifestu

manifest7-330x290 www.ipolitika.sk

Hlavné posolstvo Zvolenského manifestu vládnuť, ale nebyť ovládaným je podľa Slovenskej národnej strany (SNS) vysoko aktuálne v čase centralizácie a federalizácie EÚ. Je smutné, že po dosiahnutí štátnej suverenity musí slovenský národ opäť odovzdávať svoju zvrchovanosť v prospech internacionálnej únie a cudzích záujmov nadnárodných monopolov a bánk. Preto aj po 80.rokoch od prijatia tejto významnej politicko-programovej doktríny žiada SNS rešpektovať z manifestu národnú a kresťanskú tradíciu Slovákov a aj iných európskych národov. V súčasnosti je požiadavka manifestu na pomernú hospodársku a sociálnu participáciu Slovákov akútna pri nepomere životnej úrovne a najmä slovenských platov k európskym. Preto SNS vyzýva európske inštitúcie na začatie diskusie o zavedení inštitútu minimálnej európskej priemernej ceny práce a mzdy. V deň 80.výročia manifestu dnes SNS vo Zvolene usporiada spomienkovú slávnosť pri Pamätníku Zvolenského manifestu s kladením vencov, kultúrnym programom a príhovormi predsedu SNS a zástupcu Matice slovenskej.

Rafael Rafaj
prvý podpredseda SNS