Vyhlásenie štyroch organizácií v prospech ĽS-HZDS

hzds_logo www.ipolitika.sk

08. 03. 2012 - Vyhlásenie organizácií Stálej konferencie slovenskej inteligencie Klub Košice Nezávislé združenie ekonómov Slovenska – NEZES Klub Košice Miestny odbor Matice slovenskej v Košiciach Zväz slovenských vedecko-technických spoločností – východné Slovensko zo dňa 7. februára 2012 ku kauze Gorila a nadchádzajúcim voľbám

My, predstavitelia slovenskej inteligencie na východnom Slovensku na svojom spoločnom stretnutí s europoslancom Ing. Jergejom Kozlíkom dávame toto vyhlásenie, v ktorom konštatujeme:

1. Ocitli sme sa v hlbokej duchovnej kríze, ktorá je spôsobená korupčnými aférami nebývalých rozmerov a reakciami na ne. Naši politici ukázali národu ako ďaleko odišli od našich tradičných slovenských hodnôt.

2. Žiadame urobiť stop ďalšej účasti korupčníkov vo vláde a jej aparátoch. Vinníci musia byť potrestaní a ich nakladnuté majetky vrátené štátu.

3. Aby sa korupcia nemohla opakovať žiadame dôsledne preverovať kandidátov na poslancov a do verejných funkcií podľa známych kvalifikačných kritérií, čo je: vzdelanie, morálne a charakterové vlastnosti, prax v odbore, životné skúsenosti. Garanciu za výber a návrh preberá ten, kto návrh predložil a pri sprenevere odchádza z funkcie spolu s nositeľom trestného skutku. Cesta k náprave vedie len cez mravnú obrodu a obnovu duchovných hodnôt v podobe vlastenectva a obeti pre národ. Je potrebné legislatívne prijať kritéria pre voľby poslancov do NR SR a do ďalších štátnych funkcií, vrátane miestnej samosprávy. Dĺžka pôsobenia vo verejných funkciách sa musí ohraničiť najviac na dve volebné obdobia s uplatnením podmienky kvalifikácie.

4. Súhlasíme s názorom, že verejný prejav a demonštrácie na námestiach patria k demokratickým formám, nie však v tom prípade ak ich organizujú predstavitelia morálneho úpadku, ktorým vadí naša republika a jej znak. Medzi takých patrí Peter Weisenbacher – organizátor plateného pochodu homosexuálov, Nikita Slovák, ktorý sa hanlivo vyjadruje o našom národe, Samo Trnka, Robert Mihály – bojovník proti soche Svätopluka a za legalizáciu marihuany. Lucia Piussi, ktorá nepozná pojem slovenský národ. Takíto organizátori, ktorí sa dopúšťajú hanobenia národa patria pred súd a nie do organizovania protestných akcií. Dištancujeme sa od nich a žiadame políciu o zakročenie. Ich požiadavky smerujú k zhoršeniu našej politicko-hospodárskej situácie a nie k jej zlepšeniu.

5. Odklad volieb, s ktorým nesúhlasíme napomáha rozkladu štátnej moci a privádza anarchiu a bezvládie. A zrejme o to menovaným organizátorom ide.

6. Tieto ciele, ktoré oni sledujú nám signalizujú rozohrávanie hry, do ktorej obyvateľstvo nemá vidieť. Sleduje sa však rozvrat štátnosti, proti čomu rozhodne protestujeme. A tento cieľ je v médiách pôsobiacich na našom trhu zamlčovaný.

7. Požadujeme od nového parlamentu ako prvú vec prijatie efektívneho antikorupčného zákona a tiež zákon na ochranu republiky.

8. Ďalej žiadame zmenu volebného systému tak, aby umožnil kandidovať do NR SR nezávislým, mimo straníckym osobnostiam z radov vedeckých inštitúcií, kultúrnych spolkov a významných prirodzených duchovných autorít. Dá sa to realizovať napríklad tak, že každá strana, ktorá zostavuje kandidátku rezervuje minimálne 10 miest pre takéto osobnosti.

9. Ďalšia zmena, ktorú požadujeme spočíva v tom, aby kandidátov navrhovali územné celky, tým by sa počet poslancov zmenil na 100, čo by prinieslo racionalizáciu práce v parlamente a finančné úspory.

Vyzývame našich členov, aby volili stranu, ktorá zakladala novodobý Slovenský štát, aby volili ĽS-HZDS.

SKSI – Klub Košice: NEZES Košice MO MS Košice ZSVTS – UKC

Doc. Ing. Ján Dudáš, DrSc. Ing. Juraj Slovinský PhDr. Jozef Mižák Prof. Ladislav Pollák, CSc.

p. s.

Dištancujeme sa od zneužívania tohto vyhlásenia v prospech strany Smer – SD