KTO SÚ VLASTNE ZELENÍ ?!? TLAČOVÁ SPRÁVA Z TK 1.3.2012

Ilove9 www.ipolitika.sk

V predčasných parlamentných voľbách do Národnej rady SR v marci 2012 sa rozhodla s odstupom času opäť samostatne kandidovať aj Strana zelených ako jedna z najstarších politických strán v novodobej histórii Slovenskej republiky.

Strana zelených, IČO: 00679259 bola na Slovensku zaregistrovaná 21.10.1991 pod registračným číslom NVVS/1-267/90-1. Táto strana vyznáva základné hodnoty ľudského života, rieši zelené témy týkajúce sa všetkých ľudí bez ohľadu na ich politické presvedčenie (viď. www.stranazelenych.sk). V krajinách Európy patrí Strana zelených medzi významné parlamentné strany. V Európskom parlamente má svoju vlastnú frakciu, v nemeckom bundestágu je treťou najsilnejšou stranou a v Českej republike bola dokonca už súčasťou vládnej koalície. Stranu zelených všetci poznajú aj po zjednodušeným označením „zelení“ !

Strana zelených si v predčasných voľbách vyžrebovala č. 9. Aké však bolo prekvapenie všetkých, vrátane renomovaných politológov, keď sa na zverejnenej volebnej listine pod číslom 1. objavil politický subjekt s názvom „Zelení“. Vyvolalo to veľa otázok: Kto to je? Čo to je? Došlo už aj na štiepenie v Strane zelených alebo niekto sabotuje úsilie členov a kandidátov Strany zelených zúčastniť sa na korektnom politickom boji za zmenu neudržateľných pomerov na Slovensku ?!? Kto ale môže mať na tom záujem a prečo? Komu má slúžiť jednodňová strana s 15 kandidátmi?

Výsledok záujmu verejnosti a aj Strany zelených vyústil k prekvapujúcemu, ale na Slovensku možnému zisteniu. Politický subjekt Zelení je vlastne pôvodná strana AZEN – Aliancia za Európu národov. Táto politická strana bola založená 27.10. 2009 s cieľom uspieť v parlamentných voľbách 2010. Prvým štatutárnym orgánom bol MUDr. Milan Urbáni, CSc., bývalý podpredseda HZDS – ĽS, ktorý ako líder spolu s pani Kramplovou viedli túto stranu do volieb 2010. Dopadli tak ako dopadli. Po výsledku vo voľbách 2010 tento politický subjekt subjekt zostal pasívny.

V predčasných parlamentných voľbách 2012 na Slovensku sa mimo iných politický strán pokúša na politickej scéne uspieť aj nová strana pod názvom 99%. Jej neobvyklá, nadštandardná až agresívna kampaň upútala pozornosť všetkých občanov Slovenska. K tejto strane sa prihlásil pán Ivan Weiss, osoba ktorú dnes netreba asi nikomu predstavovať. Ivan Weiss spolu s jeho otcom Pavlom Weissom v minulosti stáli a aj aktuálne stoja za politickou stranou SDĽ. Táto sa už v roku 2010 neúspešne pokúsila vstúpiť do NR SR a kandiduje opäť. Preotca a syna Weissových je to asi zrejme z nejakého dôvodu málo. Preto sa rozhodli získať kontrolu aj nad politickou stranou AZEN a posledný deň pred odovzdaním kandidátnych listín t.j. 9.12.2011, sa tento politický subjekt premenoval na Zelení. Týmto krokom nielenže uviedli do omylu dlhodobých voličov a sympatizantovStrany zelených, ale navodili aj dojem štiepenia a nejednoty tejto doteraz politicky v podstate neskompromitovanej strany.

Zhodou okolností v ten istý deň t.j. 9.12.2011 dochádza aj k zmene stanov strany AZEN a následne 14.12. 2011 aj k zmene štatutárneho orgánu, ktorým sa stáva pán JUDr. Pavel Hraško, Horná Ružová 8, 969 01 Banská Štiavnica (viď. Register strán MV SR). Potvrdením  špekulácie a nekorektnej politickej hry s názvami strán je len 15 kandidátov na kandidátnej listine, pričom otázkou je, aký tím a kedy teda pripravil a vypracoval volebný program strany, akí odborníci za touto stranou stoja a prečo nabrali potrebu dva dni pred odovzdaním kandidátnych listín zmeniť svoj názov práve na Zelení? Treba veriť, že iba zhodou okolností si táto strana vytiahla volebné číslo 1. Strana je bez akejkoľvek kampane a iba parazituje na aktivitách Strany zelených, ktorá kandiduje pod volebným číslom 9.

Ak niekto takéto „metódy“ uplatňuje už pred voľbami, čo bude robiť po nich? Nikde v Európe by na to nemali priestor, na Slovensku je to však možné. Neboli prví a zrejme nebudú ani poslední, pretože im to občania tolerujú. Čo by však už nemalo byť tolerované je to, že z 26 politických strán, kandidujúcich vo voľbách 2012, niekto kontroluje 3 a pokúša sa aj o ovplyvnenie ďalších. Že by nová GORILA alebo (100 – 1)%?!?

Žiadame týmto všetkých sympatizantov a voličov Strany zelených, aby sa nedali pomýliť!

Strana zelených je len jedna a tá sa nedá ani kúpiť ani predať. A to je aj odkaz nášho chápania hodnôt politiky a peňazí, ako aj vyjadrením cieľov Strany zelených vo voľbách 2012.

viď. www.parlamentnesmetisko.sk

Dovoľujeme si upozorniť na informácie na nižšie uvedenej stránke:

zdroj: stranazelenych.sk