Vyhlásenie strany SMER – SD k včerajšiemu protestu pred jej centrálou

smer logo www.ipolitika.sk

Strana SMER – SD nerozumie neoficiálnej akcii niekoľkých desiatok ľudí, ktorá sa konala včera pred jej centrálou. Kauza Gorila je kauzou druhej Dzurindovej vlády, teda týka sa obdobia, keď bol SMER – SD v opozícii.

Jej podstatou sú provízie z privatizácie a kupovanie poslancov. Aj keby bol zverejnený dokument hneď celý pravdivý, meno Roberta Fica sa v ňom na rozdiel od iných pravicových lídrov nespomína v súvislostiach, ktoré by ho diskvalifikovali na pôsobenie v politike. Naopak, uvádza sa v ňom, že finančná skupina Penta chcela vyčleniť 20 miliónov Sk na likvidáciu SMERu  – SD alebo že jeden z jej spolumajiteľov Jaroslav Haščák sa sťažoval, že sa s ním Robert Fico nechce stretnúť. Navyše strana SMER – SD počas svojho pôsobenia vo vláde v rokoch 2006 – 2010 ukázala svoj vzťah k Pente ráznymi krokmi proti jej záujmom – zrušila privatizáciu letiska a zakázala zisk zdravotných poisťovní. Zaujímavým je aj fakt, že spomínaná neoficiálna akcia sa nekoncentrovala aj na centrály pravicových strán KDH a MOST-HíD, ktoré v spise Gorila čelia závažným podozreniam. Z uvedených dôvodov ju považujeme za akciu politicky motivovanú.

Oficiálny protest, ktorý bol ukončený na Trnavskom mýte v Bratislave rešpektujeme a považujeme za demokratický prejav vôle občanov.

zdroj: strana-smer.sk